ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Ο σακχαρώδης διαβήτης στην εγκυμοσύνη είναι ένα θέμα που απασχολεί μεγάλο αριθμό γυναικών. Η εγκυμοσύνη αποτελεί από τη φύση της διαβητογόνο παράγοντα, οπότε το “τρώω για δύο επειδή είμαι έγκυος” σε καμία περίπτωση δεν ισχύει!

Ακόμα και οι γυναίκες χωρίς προδιάθεση, ή κληρονομικότητα μπορούν να εμφανίσουν σάκχαρο στην εγκυμοσύνη! Γενικά όταν μάθουμε ότι είμαστε έγκυος πρέπει να σταματάμε τα γλυκά, καθώς και τους πολλούς υδατάνθρακες, όπως το ρύζι, τα μακαρόνια, τις πατάτες, το ψωμί και γενικότερα το λευκό αλεύρι.

Επιστημονικά, η αύξηση του σακχάρου ονομάζετε “σακχαρώδης διαβήτης της κύησης” και μπορεί να οφείλεται σε αιτίες που προϋπήρχαν αυτής (π.χ. Σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι). Ανεξάρτητα από την αιτία, ο σακχαρώδης διαβήτης είναι επιπλοκή και θα πρέπει να διαγνωσθεί και να θεραπευθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Η έγκυος θα πρέπει να γνωρίζει ότι η αύξηση στο σάκχαρο της μπορεί, ανάλογα με την εβδομάδα εγκυμοσύνης, να επηρεάσει δυσμενώς την ανάπτυξη του εμβρύου!

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest