ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΛΑΝΕ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ

Υπάρχουν και τρόφιμα, τα οποία όχι απλά δεν χαλάνε αν δεν τα βάλουμε στο ψυγείο, ίσα ίσα το αντίθετο!

Ένα από αυτά είναι οι ντομάτες. Μια καινούρια μελέτη του πανεπιστημίου της Florida απέδειξε ότι η χαμηλή θερμοκρασία δεν επιτρέπει στη ντομάτα να αποκτήσει πλούσια γεύση.

Όπως θα έχεις παρατηρήσει, τα αυγά στο σούπερ μάρκετ είναι εκτός ψυγείο, αλλά για κάποιο παράξενο λόγο εμείς μετά τα βάζουμε στο ψυγείο. Το ίδιο και το μέλι, όπου αν το διατηρείς σε ένα καλά κλεισμένο βάζο δεν πρόκειται να πάθει ποτέ τίποτα. Η κέτσαπ ενώ έχει πάντα μια θέση στο ψυγείο μας, θα έπρεπε να βρίσκεται σε ένα ντουλάπι καθώς τα συστατικά που περιέχει τη διατηρούν μια χαρά.

Επίσης, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως αν βάλουν το ψωμί στο ψυγείο δεν θα μουχλιάσει, αλλά αυτό που συμβαίνει τελικά είναι ότι ξηραίνεται τόσο πολύ που δεν τρώγεται! Αν θέλετε να το διατηρήσετε βάλτε το στην κατάψυξη και απλά ξεπαγώστε το στο φούρνο μικροκυμάτων όταν θέλετε να το φάτε.

Τέλος, δίπλα στις ντομάτες βρίσκονται τα αγγούρια, τα οποία επίσης στο σούπερ μάρκετ είναι εκτός ψυγείου! Αυτό το λαχανικό είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και όταν το βάζεις στο ψυγείο χαλάει πολύ πιο γρήγορα, μαραίνεται γιατί παγώνει και δεν τρώγεται με τίποτα. Αν θέλεις οπωσδήποτε να τα βάλεις στο ψυγείο για να είναι δροσερό, φρόντισε να είναι σε χάρτινη σακούλα ώστε να μην πάρει κι άλλη υγρασία.

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest