βερνίκι νυχιών για αποτροπή σεξουαλικών επιθέσεων

ΒΕΡΝΙΚΙ ΝΥΧΙΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΡΩΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Η ανάπτυξη του online dating κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα στο να μπορούν δυο άγνωστοι να μοιραστούν πράγματα και κοινά ενδιαφέροντα, άλλα από την άλλη μπορεί εύκολα να εκθέσει κάποια σε επικίνδυνες καταστάσεις με άσχημες συνέπειες.

Για να αποτρέψει τέτοιου είδους καταστάσεις, μια start up εταιρία που ιδρύθηκε από φοιτητές του χημικού πανεπιστημίου της βόρειας Καρολίνας, αναπτύσει ένα βερνίκι νυχιών το οποίο θα αλλάζει χρώμα μόλις έρθει σε επαφή με αλκοόλ το οποίο περιέχει τις αναφερόμενες ουσίες ως ναρκωτικά βιασμού.

Με τον τρόπο αυτό μία κοπέλα δεν θα χρειάζεται να κουβαλάει μαζί της κάποιο άλλο εξάρτημα, μιας και τέτοια αντίστοιχα υπάρχουν στην αγορά, το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει είναι να βρέξει το δάχτυλο της μέσα στο ποτό. Αν το βερνίκι αλλάξει χρώμα τότε κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Το προϊόν ονομάζεται Undercover Colors και ακόμα βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Πρόσφατα μάλιστα η εταιρία κέρδισε μία επιπλέον χρηματοδότηση μέσω ενός διαγωνισμού start up. Ο λόγος που η ομάδα των χημικών αποφάσισε να δημιουργήσει το συγκεκριμένο προϊόν ήταν διότι όλοι τους γνωρίζανε κοπέλες που είχαν δεχτεί τέτοιου είδους επιθέσεις.

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest