ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ LINKEDIN

ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ LINKEDIN ΕΚΛΕΙΣΕ 20 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ!

Μετακόμισε στο San Diego για δουλειά μερικούς μήνες πριν, άλλα δυστυχώς την χάνει λόγω περικοπών και βρίσκεται σε ζόρικη θέση. Η Farah Patel μην ξέροντας πολύ κόσμο στην πόλη, ώστε να μπορέσει εύκολα να έχει ευκαιρίες για νέα εργασία, γράφει ένα ποστ στο LinkedIn και γίνεται κάτι που ούτε η ίδια δεν το περίμενε!

Αναφέρει: «Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το LinkedIn πριν από 10 χρόνια, όταν άρχισα να δουλεύω για πρώτη φορά ως recruiter στη Νέα Υόρκη. Σπάνια δημοσίευα ενημερώσεις στο LinkedIn, αλλά είχα γράψει μερικά άρθρα και βρήκα ότι ήταν ένας καλός τρόπος για να διατηρείς επαφές με άτομα για επαγγελματικούς λόγους. Λίγα λεπτά μετά την απόλυσή μου, μπήκα στο αυτοκίνητό και έγραψα μερικά λόγια μέσω της mobile εφαρμογής σχετικά με την ανάγκη μου για μια νέα ευκαιρία εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού».

Η Farah έλαβε πάνω από 300 μηνύματα μέσω LinkedIn και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και είχε 20 συνεντεύξεις σε διάστημα μόλις 15 ημερών. Ανάμεσα στα interviews ήταν και αυτό με την Vonage την εταιρεία που έγινε ο νέος της εργοδότης. Το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή την ιστορία είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ζητάτε βοήθεια σε ό,τι κάνετε και ειδικά στο κομμάτι αναζήτηση εργασίας. Αν ένα μήνυμα ότι ζητάτε εργασία μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας, γιατί να μην το στείλετε.

Πηγή: inesse.gr

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest