Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΝΗΤΩΝ

Οι δονητές έκαναν την εμφάνηση τους το 1880, όταν το κλειτοριδικό μασάζ  αποτελούσε τη μοναδική αγωγή κατά της γυναικείας υστερίας και οι γιατροί μέχρι τότε το πραγματοποιούσαν με το χέρι. Το μασάζ αυτό είχε ως κατάληξη τον «υστερικό παροξυσμό» που σήμερα είναι γνωστός ως οργασμός και ανακούφιζε θεραπευτικά τις γυναίκες.

Ο Dr. Joseph Mortimer Granville  όντας πολύ κουρασμένος από την πολύ δουλειά, καθώς έπρεπε να αυνανίζει τις γυναίκες ασθενείς με το χέρι, σκέφτηκε να αναπτύξει ένα μηχανισμό που θα έκανε τη δουλειά για εκείνον! Έτσι κατασκεύασε και κατοχυρώσε παράλληλα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον πρώτο ηλεκτρομηχανολογικό δονητή με φαλλικό σχήμα.

Η γκάμα αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα, με μοντέλα που λειτουργούσαν με ηλεκτρικό ρεύμα, μπαταρίες ή ακόμα και αέριο. Ακραίες εφαρμογές που κατασκευάστηκαν λειτουργούσαν με πετάλια. Σύντομα οι τιμές τους γίνονται τόσο προσιτές που οι κυρίες τους αγοράζουν ακόμα και για οικιακή χρήση.

Σε πολλούς γυναικείους καταλόγους οι δονητές παρουσιάζονται ως ένα εργαλείο κατά της πίεσης και του άγχους των γυναικών, καθώς και ως το μυστικό της νεότητας.

Η εικόνα θα αλλάξει μετά το 1920, όταν οι δονητές κάνουν την εμφάνιση τους στις πρώτες πορνογραφικές ταινίες, όπου χάνουν την εικόνα του ιατρικού εργαλείου και αποκτούν μια αρνητική χροιά, χτίζοντας ένα ταμπού γύρω από τη χρήση τους. Πλέον αποτελούν ένα καθιερωμένο αξεσουάρ για το sex, το οποίο θα βρείτε σε αυθονία στα διάφορα sex shop.

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest