όταν το κουτάβι δαγκώνει

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΜΑΣ ΔΑΓΚΩΝΕΙ

Ήρθε η ώρα το κουτάβι μας να αλλάξει δόντια και δεν τολμάμε να το ακουμπήσουμε γιατί μας δαγκώνει με κάθε ευκαιρία; Και όμως μπορούμε να περιορίσουμε αυτή την δυσάρεστη συμπεριφορά του με μερικές απλές κινήσεις.

Αρχικά θα πρέπει να σταματήσετε οποιοδήποτε παιχνίδι που περιλαμβάνει έντονη κίνηση με τα χέρια σας. Επίσης καλό θα είναι να προμηθευτείτε ειδικά παιχνίδια μασητήρια από κάποιο pet shop. Προτιμήστε παιχνιδάκια που μπορείτε να τοποθετήσετε λιχουδιές στις ειδικές εσοχές (για τα κουτάβια με ευαίσθητο στομάχι λιώστε ξηρά τροφή με νερό και βάλτε την μέσα). Μην του αφήνετε όλα τα παιχνίδια στην διάθεσή του, τα κουτάβια όπως και τα παιδιά βαριούνται εύκολα, ένα κάθε φορά.

Όταν το κουτάβι αρχίσει να τρώει τις παντόφλες, ή ακόμα χειρότερα τα έπιπλα, το πιάνουμε από το σβερκάκι του ή από το περιλαίμιο και το απομακρύνουμε (χωρίς βία και απότομες κινήσεις) λέγοντας άααστοοο και πάντα του δίνουμε ένα παιχνίδι αντ’ αυτού που του απαγορέψαμε.

Αν το σκυλάκι μας είναι πολύ επίμονο και συνεχίζει τότε σταματάμε τα παιχνίδια και το περιορίζουμε για λίγο σε κάποιο χώρο μόνο του μέχρι να ηρεμήσει. Εξοπλιστείτε με υπομονή γιατί θα χρειαστεί να επιμείνετε αρκετά μέχρι να καταλάβει αυτό που του ζητάτε. Η διαδικασία του μεγαλώματος ενός κουταβιού είναι πολύ ευχάριστη αν έχουμε καλή διάθεση, υπομονή, επιμονή και σωστή ενημέρωση. Και να μην ξεχνάτε πως πάντα υπάρχει ένας Θετικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις «κακές» συμπεριφορές των σκυλιών μας.

Φωτογραφία: houstonspca.wordpress.com, πηγή: εκπαίδευση σκύλων από τον Γιώργο Κυριακού.

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest