φωτιστικά γραφείου

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΡΤΑΤΙΦ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

φωτιστικά κωστήςΠλησιάζει ο μήνας που όπως έλεγαν οι παλιοί «Γυρνάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Ιδιαίτερα για τα παιδιά το ρητό αυτό έχει και κυριολεκτική ερμηνεία μιας και επιστρέφουν ως μαθητές στα θρανία τους και αρχίζει μια πολύμηνη σχολική περίοδος.

Για τους γονείς αυτό συνεπάγεται αγορά σχολικών ειδών, όπως τσάντες, μολύβια, τετράδια βιβλία κλπ.

Για το διάβασμα, όμως, απαιτείται και κάτι άλλο που θα συνοδεύει τους μαθητές και θα τους διευκολύνει σε όλη την μαθητική, αλλά και φοιτητική τοπυς ζωή: ένα καλό πορτατίφ γραφείου.

Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει συνείδηση στους γονείς πως ένα σωστό πορτατίφ γραφείου θα κάνει το διάβασμα των παιδιών τους αποδοτικότερο και πιο ξεκούραστο. Και εδώ πρέπει να απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα που πρέπει να έχει ένα σωστό πορτατίφ:

Καταρχήν να είναι στιβαρό ως κατασκευή για να αντέξει στο χρόνο. Προτιμάμε σαφώς μεταλλικά πορτατίφ κατασκευασμένα από ατσάλι, αλουμίνιο ή μπρούντζο, γιατί είναι πολύ πιο ανθεκτικά σε πτώσεις από τα φθηνότερα πλαστικά.

φωτιστικά γραφείου

Το design και το μέγεθος πρέπει να συνάδουν με την διακόσμηση, το μέγεθος του δωματίου και του γραφειου αντίστοιχα. Δε θα ταιριάξει ποτέ ένα κλασικό πορτατίφ σε ένα μοντέρνο – νενανικό δωμάτιο, ούτε και το ανάποδο. Επίσης, δεν τοποθετούμε ένα τεράστιο φωτιστικό σε ένα μικρό γραφειάκι γιατί είναι αντιαισθητικό και πιο εύκολο να το ρίξει το παιδί. Αντίστοιχα, σε μια μεγάλη επιφάνεια εργασίας δεν τοποθετούμε ένα μικρό πορτατίφ, γιατί ο βραχίονας δε θα φτάνει ως το σημείο ανάγνωσης.

Επίσης, σημαντικό κριτήριο είναι το τεχνικό μέρος και πιο συγκεκριμένα ο τύπος του λαμπτήρα που θα επιλέξουμε. Παλαιότερα υπήρχαν μόνο οι λαμπτήρες πυράκτωσης και οι φθορισμού. Συνεπώς, έπρεπε να συμβιβαστούμε είτε με την υψηλή κατανάλωση και θερμοκρασία της πυράκτωσης, ή με τους λαμπτήρες φθορισμού οι οποίοι κουράζουν πολύ τα μάτια μας καθώς «τρεμοπαίζουν» διαρκώς.

Στην εποχή μας, τα προβλήματα αυτά τα έλυσε η τεχνολογία με τη χρήση των λαμπτήρων LED. Οι λαμπτήρες αυτοί συνδυάζουν καλή χρωματική απόδοση, οικονομία, τεράστια διάρκεια ζωής και πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Επισκευθείτε ένα από τα καταστήματα μας για να επιλέξετε το προρτατίφ γραφείου που ταιριάζει στο δωμάτιο του παιδιού σας.

Κείμενο: Θανάσης Κονανδρέας – φωτιστικά Κωστής

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest