μέγεθος φωτιστικών

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η συχνή ερώτηση που ακούνε οι υπάλληλοι σε ένα κατάστημα με φωτιστικά, είναι το ποια είναι η κατάλληλη διάσταση φωτιστικού για ένα χώρο. Όπως είδαμε σε ένα ενδιαφέρον άρθρο της εταιρίας ZAMBELIS LIGHTS, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη σωστή απάντηση, άλλα παρόλα αυτά υπάρχει ένας κανόνας που αν τον ακολουθήσετε θα προσεγγίσετε την σωστή διάμετρο του φωτιστικού. Δεν αναφέρεται στα φωτιστικά δαπέδου εννοείται, πάρα μόνο στα κρεμαστά δωματίου, άντε και στα φωτιστικά σαλονιού.

  1. Αρχικά πρέπει να μετρήσετε το μήκος και το πλάτος του χώρου σε πόδια (1foot = 0.3m). Για παράδειγμα αν είναι 3×3.5m, θα είναι 10×11,48 πόδια.
  2. Προσθέστε τα δύο μήκη, δηλαδή στην περίπτωση μας 21 πόδια.
  3. Χαρακτηρίστε τα 21 πόδια σε ίντσες, δηλαδή 21 ίντσες, όπου αυτή είναι η ιδεατή διάμετρος που πρέπει να έχει το φωτιστικό μας: 21inches = 53.34cm.

Στο περίπου δηλαδή 50 εκατοστά διάμετρο. Οι αρχικές μετρήσεις πρέπει να γίνονται σε διαφορετικές μονάδες, λόγω του ότι η μέθοδος αυτή ακολουθείτε στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, και σίγουρα η μέθοδος δεν αποτελεί πανάκεια. Παρόλα αυτά θα σας βοηθήσει στο να κάνετε μια σωστή επιλογή για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest