πλεονεκτήματα ανεμιστήρων οροφής

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΩΝ ΟΡΟΦΗΣ

Οι ανεμιστήρες οροφής γίνονται ολοένα και περισσότερο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αποτελώντας μια εναλλακτική επιλογή δροσιάς έναντι των κλιματιστικών. Είναι ιδανικοί για τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και κατά κανόνα είναι φθηνότεροι στην αγορά τους, καταναλώνουν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα, είναι πλέον αθόρυβοι και εφόσον έχετε επιλέξει κάποιον με φωτισμό, γλιτώνετε και την αγορά ενός επιπλέον φωτιστικού σώματος.

Τα σημαντικά τους όμως πλεονεκτήματα που είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό, είναι πως είναι χρήσιμοι και το χειμώνα, καθώς με την ανάστροφη λειτουργία που διαθέτουν, ανεβάζουν τον κρύο αέρα επάνω και κατεβάζουν το θερμό προς τα κάτω.

Επίσης είναι ιδανικοί για χώρους καπνιζόντων, διότι η ανάστροφη λειτουργία ανεβάζει τον καπνό προς τα επάνω, βελτιώνοντας την υγιεινή του δωματίου.

Είναι απαραίτητοι τις θερμές ημέρες και νύχτες του καλοκαιριού για τους ανθρώπους που έχουν αλλεργίες, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά που συγκρατούν τη γύρη και διάφορα μικροσωματίδια στα φίλτρα και τα διαχέουν στο χώρο.

Είναι το πλέον ενδεδειγμένο μέσο ψύξης δωματίων για μωρά και μικρά παιδιά σύμφωνα με τους παιδιάτρους. Δε ξηραίνουν την ατμόσφαιρα και αποφεύγονται οι ψύξεις και σε ορισμένες περιπτώσεις από λάθος ρύθμιση του κλιματιστικού, ακόμη και περιπτώσεις πνευμονιών. Τα ίδια ισχύουν και για τις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και για τους υγιείς ενήλικες.

Τέλος διώχνουν τα κουνούπια. Ο αέρας του ανεμιστήρα που συνήθως είναι τοποθετημένος πάνω από τα σημεία που καθόμαστε ή κοιμόμαστε, παρασύρει τα κουνούπια σε άλλες κατευθύνσεις.

Μοντέρνους ανεμιστήρες μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα ΚΩΣΤΗΣ, τα οποία επίσης εμπορεύονται φωτιστικά και λαμπτήρες.

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest