καθαρισμός διακοσμητικού καθρέφτη

Πως να καθαρισω τους διακοσμητικους καθρεπτες;

Λατρεύετε τους διακοσμητικούς καθρέφτες, αλλά δυσκολεύεστε με το καθάρισμα τους; Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές, ώστε να τους καθαρίζετε εύκολα και οικονομικά. Ειδικά για τις γυναίκες, ο καθρέπτης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αντικείμενα του σπιτιού, αφού περνούν πολύ χρόνο μπροστά του. Ο καθρέφτης, από βοηθητικό στοιχείο του μπάνιου, του χωλ, του υπνοδωματίου, εισέρχεται πλέον δυναμικά στο χώρο της διακόσμησης. Πειραματιστείτε με τα σχέδια, τα μοτίβα, τα χρώματα, τα υλικά αλλά και τους συνδυασμούς τους! Επιλέξτε καθρέφτες στρογγυλούς και δημιουργήστε σειρές από αυτούς, ή σκορπίστε τους τυχαία στους τοίχους!

Υπάρχουν καθρέπτες διαφόρων ειδών και υλικών, οπότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί κατά τον καθαρισμό τους.  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε σημασία στη αγορά των κατάλληλων καθαριστικών, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και το υλικό κατασκευής του καθρέπτη. Για παράδειγμα το πλαίσιο άλλων καθρεπτών είναι φτιαγμένο από ξύλο, άλλων από κάποιο μέταλλο και τα λοιπά. Όπως είναι λογικό, όλα αυτά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον καθαρισμό των διακοσμητικών καθρεπτών, για να αποφευχθεί η ζημιά και η καταστροφή τους.

Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα καθαριστικό με οικολογικά συστατικά, ενώ θα πρέπει να αποφύγετε τα πολύ ισχυρά απορρυπαντικά γιατί μπορεί να καταστρέψουν τον καθρέπτη σας. Γενικά στο καθάρισμα των διακοσμητικών καθρεπτών θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στις άκρες τους, γιατί είναι το σημείο το οποίο χαλάει πιο εύκολα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι, για να αποφύγετε τις επαναλήψεις. Ο καθρέπτης που χρειάζεται την πιο πολύ φροντίδα είναι αυτός του μπάνιου” θαμπώνει εύκολα και γεμίζει πιτσιλιές. Για να απαλλαγείτε από το θάμπωμα αρκεί να περάσετε την επιφάνεια του καθρέπτη με ένα πανί ποτισμένο με μερικές σταγόνες υγρού πιάτων.

Οι καθαροί και λαμπεροί καθρέφτες δίνουν την εικόνα ενός αστραφτερού σπιτιού. Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε τους κατάλληλους για το σπίτι σας διακοσμητικούς καθρέπτες και να φροντίσετε να παραμένουν καθαροί. Μπορείτε να επιλέξετε καθρέπτες ανάλογα με το στυλ του σπιτιού σας και μην ξεχνάτε ότι οι καθρέπτες αποτελούν ένα από τα βασικότερα στοιχεία διακόσμησης ενός σπιτιού.

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest