άουσβιτς

ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Πολωνία, ο travel vlogger Μάνος Λιανόπουλος παρουσιάζει την επίσκεψη του στο Άουσβιτς, ίσως ένα από τα μέρη που έλαβαν χώρα μερικές από τις πλέον φρικαλέες σκηνές της ανθρωπότητας.

Πρόκειται για ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας, όπου βρίσκεται περίπου 60 km δυτικά της Κρακοβίας, κοντά στην κωμόπολη Όσβιετσιμ. Η κατασκευή του έγινε από τον Χάινριχ Χίμλερ, καθώς αυτός διέταξε τον Ιούνιο του 1940 να χτιστεί εκεί το μεγαλύτερο συγκρότημα στρατοπέδων της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας.

Συνολικά μεταφέρθκαν στο Άουσβιτς περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια εξοντώθηκαν. Περίπου 900.000 δολοφονήθηκαν άμεσα κατά την άφιξή τους, ενώ 200.000 άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες, υποσιτισμό, βαρύτατη κακοποίηση, ή από τις συνέπειες ιατρικών πειραμάτων. Οι συνηθέστεροι τρόποι εκτέλεσης ήταν η δηλητηρίαση με το αέριο Κυκλώνας Β σε ειδικούς θαλάμους αερίων, πυρά πυροβόλου όπλου, θανατηφόρα ένεση, απαγχονισμός, ή θάνατος από ασιτία. Το βίντεο έχει ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, όπως όλα τα επεισόδια του καναλιού tripment!

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest