ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Το tripment πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2016 ένα μαγικό οδοιπορικό στην Αυστρία, το οποίο και μοιράζεται μέσω των ταξιδιωτικών vlog του. Στα δύο βίντεο που ακολουθούν παρουσιάζει το Σάλτσμπουργκ και τη λίμνη Χάλστατ.

Το Σάλτσμπουργκ είναι μια όμορφη και ζωντανή πόλη 200.000 κατοίκων, η οποία αποτελεί τη 2η πιο τουριστική της Αυστρίας μετά τη Βιένη. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 420μ, με τον ποταμό Σάλτσαχ να το χωρίζει στη μέση. Το όνομα του σημαίνει “Κάστρο του Αλατιού”, καθώς πριν πολλούς αιώνες, η εξόρυξη του ορυκτού άλατος όπου αποτελούσε τον λευκό χρυσό της τότε εποχής, συνετέλεσε στην άνθιση της τοπικής οικονομίας. Ένα γεγονός που έδωσε στην πόλη ένα αρχοντικό στυλ και ύφος που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Έμβλημα της πόλης αποτελεί το κάστρο Χοχενσάλτσμπουργκ, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Φέστουνγκσμπεργκ. Κατασκευάστηκε το 1077 και θεωρείται σήμερα ως ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα στην Ευρώπη. Η θέα από εδώ πάνω είναι εντυπωσιακή και αξίζει μια βόλτα. Στο κάστρο μπορείτε να ανέβετε με το τελεφερίκ. Η παλιά πόλη έχοντας μία περίτεχνη αρχιτεκτονική που παίζει μεταξύ μπαρόκ και Αναγέννησης είναι ιδιαίτερα όμορφη, άλλα συνήθως έχει ενοχλητικά πολύ κόσμο. Το μεγαλύτερο τμήμα της εκτείνεται στη δυτική όχθη του ποταμού και αν δεν πάσχετε από αγοραφοβία, ενδύκνειται για βόλτα, καθώς είναι πεζοδρομημένη και πολύ όμορφη. Αν βρεθείτε εδώ σίγουρα αξίζει να απολαύσετε έναν καφέ ή μια μπύρα σε κάποιο από τα καφενεία που βρίσκονται μέσα στα στενά. Το Σάλτσμπουργκ έχει πολλά μουσεία και αξιοθέατα, άλλα επειδή και τις δύο φορές που βρέθηκα εδώ ο χρόνος μου ήταν περιορισμένος, δεν προλαβα να επισκεφθώ κάποια απο αυτά. Ούτε καν το σπίτι του Μότσαρτ, ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη το 1756 και τη χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό.

Το Χάλστατ είναι μοναδικό, καθώς ο γραφικός οικισμός, με τη λίμνη και τα ψηλά βουνά που την περιβάλλουν, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που σε μαγεύει. Aποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τα κουκλίστικά του σπίτια αναδύουν μια ρομαντική ατμόσφαιρα που πηγάζει από πολλές και διαφορετικές περιόδους. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 508 μέτρων και απαριθμεί κάτι λιγότερο από 1.000 κατοίκους. Χρονολογείται από τον 8ο αιώνα π.Χ. και στην περιοχή αναπτύχθηκε κατά την πρώιμη εποχή του σιδήρου «ο πολιτισμός του Χάλστατ», ένας κυρίαρχος πολιτισμός της Κεντρικής Ευρώπης, ο οποίος είχε επίκεντρο μια κοινότητα εξόρυξης ορυκτού άλατος.

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest