ΤΙ ΝΕΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η APPLE

Ποικίλουν οι φήμες γύρω από τα επερχόμενα πρότζεκτ της Apple, με τους αναλυτές να θεωρούν πως το μεγάλο εγχείρημα του κολοσσού θα είναι το Apple Car. Ωστόσο, οι νέες πληροφορίες θέλουν την Apple να ετοιμάζεται να μπει στη εποχή του Virtual Reality. Μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά αναμένει πτώση στα iPhones ενώ και τα iPad συνεχίζουν να πέφτουν. Επομένως, ήρθε η στιγμή η Apple να λανσάρει ένα καινοτόμο προϊόν, όπως ένα VR headset, όπως κάνουν οι μεγάλοι κατασκευαστές ο ένας μετά τον άλλον.

Σύμφωνα με τις νέες φήμες, η Apple έχει δημιουργήσει μια τεράστια ομάδα από ειδικούς στην εικονική αλλά και την επαυξημένη πραγματικότητα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν υπάλληλοι εταιρειών τις οποίες έχει εξαγοράσει η Apple και άλλοι προέρχονται από εταιρείες όπως Microsoft και Lytro. Επιπλέον, οι Financial Times αναφέρουν ότι η Apple προσέλαβε τον κορυφαίο VR ερευνητή Doug Bowman, από το Πανεπιστήμιο της Virginia.

Ακούγεται μάλιστα ότι ότι έχει εξαγοράσει την Flyby Media, μια εταιρεία η οποία επιτρέπει στις mobile συσκευές να σκανάρουν αντικείμενα που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο και να τα προσθέσουν σε μια virtual συλλογή.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple, σε σχετική ερώτηση για το VR, ο CEO Tim Cook απάντησε ότι η τεχνολογία VR είναι πολύ ενδιαφέρουσα και θα μπορούσε να έχει πολλές εφαρμογές. Δεν γνωρίζουμε πόσο πολύ έχει προχωρήσει η Apple το AR και VR project, αλλά βλέποντας τους αντιπάλους της στην Silicon Valley (σ.σ Oculus Rift, Google Cardboard κ.α.) να προχωρούν στο συγκεκριμένο κομμάτι, φαίνεται πως την έκανε να θέλει έστω να πειραματιστεί κι εκείνη.

Πηγή: sofokleousin.gr

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest