αναισθησία στην οδοντιατρική

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Για τη δημιουργία πιο χαλαρών και άνετων οδοντιατρικών επεμβάσεων υπάρχουν διάφορα φάρμακα που χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι. Ορισμένα «εξαφανίζουν» τον πόνο και κάποια απλά βοηθούν να χαλαρώσει ο ασθενής. Ο οδοντίατρός σας αποφασίζει ποια φάρμακα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει για τη θεραπεία, ανάλογα με τον τύπο της επέμβασης, τη γενική υγεία, το ιστορικό και το επίπεδο άγχους του ασθενούς.

Η τοπική αναισθησία χρησιμοποιείται για την πρόληψη του πόνου σε μια συγκεκριμένη περιοχή του στόματος κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης, καθώς εμποδίζει τα νεύρα που αισθάνονται ή μεταδίδουν πόνο. Ο οδοντίατρος μπορεί να εφαρμόσει ένα τοπικό αναισθητικό ώστε να μουδιάσει η περιοχή και στην συνέχεια να πραγματοποιήσει την ένεση. Τα τοπικά αναισθητικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να καταπραΰνουν τις επώδυνες πληγές στο στόμα. Ενέσιμα αναισθητικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σφραγίσματα, ή κατά την θεραπεία της νόσου των ούλων (ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα).

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο οδοντίατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ήπιο ηρεμιστικό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μέτρια καταστολή. Οι μέθοδοι καταστολής περιλαμβάνουν την εισπνοή (χρησιμοποιώντας οξείδιο του αζώτου), από το στόμα (με λήψη ενός χαπιού), ή ενδοφλέβια (με ένεση). Πιο πολύπλοκες θεραπείες μπορεί να απαιτούν φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν βαθιά καταστολή, μειώνοντας τη συνείδηση ​​για να ανακουφίσουν τον πόνο και το άγχος. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενική αναισθησία, στην οποία τα φάρμακα προκαλούν προσωρινή απώλεια συνείδησης.

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest