Ιστορίες αγάπης

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ: Ο ΕΡΩΤΑΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

Ιστορίες αγάπης όπως τις περιγράφουν τα ίδια ζευγάρια:

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε η Δάφνη με τον εξωτερικό συνεργάτη της υπηρεσίας με τον οποίο συνεργαζόταν ήταν συχνές αλλά τυπικές. Η ζωή της άλλωστε εκείνη την εποχή δεν της επέτρεπε να σκεφτεί κάτι περισσότερο. Οταν όμως βρέθηκε τυχαία ξανά έπειτα από έναν χρόνο σε άσχετο περιβάλλον, μακριά από το γραφείο της στην Ιπποκράτους, με τον Γιώργο, η σχέση τους ξέφυγε από το στενό επαγγελματικό πλαίσιο.

«Δεν ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Την εποχή που μπήκε στη ζωή μου ο Γιώργος δεν άφηνα τον εαυτό μου να παρασυρθεί σε ρομαντικές περιπέτειες» λέει η 33χρονη δημόσια υπάλληλος. Λίγους μήνες προτού συναντήσει τον 34χρονο σημερινό σύζυγό της χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μερικές πολύ δύσκολες καταστάσεις. «Το μόνο που δεν χρειαζόμουν τότε ήταν έρωτες και λουλούδια».

gamos-ipokratous-2Κάποια στιγμή μέσα από το facebook βρήκε ότι είχε πολλούς κοινούς φίλους με τον συμπαθή συνεργάτη της. Αντάλλαξαν κάποια δειλά μηνύματα και άρχισαν να συνομιλούν όλο και πιο συχνά. Είχαν πολλά κοινά ενδιαφέροντα, ένα από τα οποία είναι η αγάπη τους για τα βιβλία. «Αποφασίσαμε να πάμε μαζί στην έκθεση βιβλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος τον Ιανουάριο του 2011. Ομως βρεθήκαμε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Η έκθεση είχε τελειώσει και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι». Η Δάφνη και ο Γιώργος όμως δεν πτοήθηκαν. Αλλωστε δεν ήθελαν η συνάντησή τους να λήξει τόσο άδοξα. «Πήγαμε για καφέ ο οποίος εξελίχθηκε σε μαραθώνιο. ραντεβού. Δεν καταλάβαμε πώς πέρασαν τέσσερις ώρες. Μιλούσαμε σαν να γνωριζόμασταν από πάντα. Υπήρχε μια οικειότητα που δεν δικαιολογούνταν από το λίγο χρονικό διάστημα που επικοινωνούσαμε» λέει η Δάφνη.

ιστορίες γάμων

Αρχισαν να βγαίνουν όλο και πιο συχνά, χωρίς όμως να αποφασίζουν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. «Ηθελα να τον γνωρίσω καλύτερα και μου άρεσε που κι εκείνος δεν πίεζε τα πράγματα παραπάνω». Η Δάφνη και ο Γιώργος αποφάσισαν να γίνουν ζευγάρι έπειτα από έξι ολόκληρους μήνες. «Ταιριάζαμε πολύ. Με είχαν γοητεύσει η ευγένειά του και η απίστευτη υπομονή που έδειχνε. Δεν βίασε τα πράγματα, τα άφησε να έρθουν φυσιολογικά.

Μου έδινε κατά κάποιον τρόπο χρόνο για να σκεφτώ». Υστερα από έναν χρόνο αποφάσισαν να συζήσουν. «Ενα απόγευμα καθόμασταν στην κουζίνα και συζητούσαμε για άσχετα πράγματα και κάπου στη μέση της κουβέντας μου πετάει τελείως ξαφνικά: «Θέλω να ζήσουμε για πάντα μαζί». Εννοείται πως όσο απλή και να φαίνεται ως πρόταση γάμου, συγκινήθηκα» εξηγεί η 33χρονη δημόσια υπάλληλος. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν και οι δύο ήταν κάποιες αμοιβαίες υποχωρήσεις, αφού ο Γιώργος ήθελε πολιτικό γάμο ενώ εκείνη θρησκευτικό. «Τελικά τα κάναμε και τα δύο. Παντρευτήκαμε στο δημαρχείο με δύο μάρτυρες αλλά στον θρησκευτικό πήρα την εκδίκησή μου. Ηταν πολύ απλά και λιτά όλα: από το νυφικό ώς τη διακόσμηση. Ομως είχαμε 300 καλεσμένους και φυσικά πολλή πολλή χαρά!». Ο Πάνος Ρεκουνιώτης πραγματοποίησε τη φωτογράφιση του γάμου μας, αποθανατίζοντας τις ευτυχισμένες μας στιγμές.

Κείμενο: Μαριλένα Θεοδωράκου για Τα Νέα Online

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest