ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ, ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ

Το μονόπετρο είναι ένα κλασσικό κόσμημα. Απλό αλλά και κομψό παραμένει μια πολύ δημοφιλής επιλογή. Η αγορά του δεν είναι απλά η επιλογή ενός κοσμήματος αλλά η μαγεία που σφραγίζει μια από τις πολυτιμότερες στιγμές της ζωής σας. Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα κοσμήματα της γυναίκας και είναι χαρακτηριστική ένδειξη δέσμευσης και έκφρασης αγάπης μεταξύ δύο ατόμων. Η κυκλική μορφή του συμβολίζει την αιώνια αγάπη, ενώ το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένο αντιπροσωπεύει την ανεξίτηλη ομορφιά και την αγνότητα των συναισθημάτων.

Το σχέδιο ενός μονοπέτρου κυμαίνεται από κλασικές μέχρι σύγχρονες γραμμές, μπορεί να είναι χαριτωμένο, τολμηρό, απλό ή περίπλοκο.  Στα μονόπετρα δαχτυλίδια πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η πέτρα του δαχτυλιδιού. Έτσι μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μπριγιάν ή ζιργκόν, σε μεγάλες ή μικρότερες πέτρες ανάλογα με το προσωπικό γούστο της κάθε γυναίκας.  Ως πολύτιμοι λίθοι χαρακτηρίζονται τα πετρώματα τα οποία λόγω σπανιότητας, χρώματος και λάμψης χρησιμοποιούνται στην κοσμηματοποιία. Δημοφιλέστερο εξ αυτών είναι το διαμάντι, του οποίου η μοναδικότητα καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Το βάρος των διαμαντιών μετριέται σε καράτια όπου ένα καράτι είναι 0,2 γρ. Η καθαρότητα τους καθορίζεται από των αριθμό και τον τύπο των εγκλεισμάτων που περιέχονται σε αυτά. Ο χρωματικός διαχωρισμός τους γίνεται βάση της απουσίας κίτρινης απόχρωσης όπου άριστο θεωρείται το απολύτως λευκό. Τέλος η κοπή της πέτρας υποδηλώνει τις σωστές αναλογίες του διαμαντιού.

Στο κοσμηματοπωλείο ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ μέσα από μια πολύ ευρεία συλλογή μονοπέτρων θα ανακαλύψετε την τέχνη της υψηλής κοσμηματοποιίας. Το κατάστημα ενσωματώνει στους πολύτιμους λίθους και τον χρυσό, τεχνική γνώση και σχεδιαστική αρτιότητα δίνοντας ένα αποτέλεσμα αισθητικής πληρότητας. Επιλέγοντας πάντοτε πιστοποιημένες πέτρες από τα κορυφαία γεμολογικά ινστιτούτα “IGI & HRD Antwerp” εξασφαλίζει τις πιο προσιτές τιμές στα επίπεδα του διεθνούς ανταγωνισμού.

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest