ο zuckerberg σαν αφεντικό

Ο MARK ZUCKERBERG ΣΑΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

Πως ένας πρώην συνεργάτης του παρουσιάζει την επαγγελματική τους σχέση…

Είναι δεδομένο πως δεν έχουν πολλοί άνθρωποι την ευκαιρία να εργαστούν στο πλευρό δισεκατομμυριούχων, καινοτόμων εφευρετών και ταλαντούχων ιδρυτών.

Γι’ αυτό το λόγο οι περισσότεροι θεωρούν ως πραγματικότητα αυτό που βλέπουν στις ταινίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συχνά μια λανθασμένη και διαστρεβλωμένη εικόνα για το πώς είναι να συνεργάζεται κανείς μαζί τους, γράφει ο Eugene Kim στο Business Insider.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook είναι ένα παράδειγμα τέτοιου αφεντικού, καθώς εμφανίζεται στην ταινία «The Social Network» ως ένας αλαζονικός σπασίκλας.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, ίσως η ταινία να έπαιξε κι αυτή το δικό της ρόλο, ως ένα βαθμό, στη δημιουργία της αρνητικής εικόνας που ακολουθεί τον ιδρυτή του Facebook μέχρι σήμερα. Είναι όμως ο Ζούκερμπεργκ ένας «δύσκολος» άνθρωπος στην πραγματική ζωή;

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας του Facebook, Bret Taylor, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του για τρία χρόνια, λέει ότι «σίγουρα είναι ένα πολύ διαφορετικό αφεντικό».

«Ακόμη κι όταν διαφωνούσαμε, δεν έβγαζε καθόλου εγωισμό. Φυσικά, αν δε μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία θα επικρατούσε η δική του άποψη, όμως πάντοτε είχα την αίσθηση ότι ήταν πρόθυμος να ανταλλάξει επιχειρήματα και να ακούσει τι έχεις να του πεις. Αυτό, δυστυχώς, δεν ισχύει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων των CEO στη Silicon Valley» είπε ακόμη. Ο ίδιος εξακολουθεί να είναι φίλος με τον Ζούκερμπεργκ, παρότι έφυγε από το Facebook.

«Όταν βγήκε η ταινία, διαπίστωσα ότι ήταν πολύ εύκολο να χτίσει κανείς μια εικόνα-καρικατούρα των ανθρώπων αυτών. Όμως εγώ είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον “ανθρώπινο Μαρκ”, που ελπίζω να μπορούσαν να δουν κι άλλοι» συνέχισε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Taylor μιλά με καλά λόγια για το πρώην αφεντικό του. Στο γράμμα της παραίτησής του ο ίδιος είχε γράψει, ότι ο Ζούκερμπεργκ θα είναι πάντα ο μέντοράς του και ένας από τους στενότερους φίλους του.

Ο Taylor παραιτήθηκε από τη θέση του στο Facebook το 2012 για να ιδρύσει την εταιρεία Quip (επεξεργαστής κειμένου για περιβάλλον κινητών τηλεφώνων).

Πηγή: techit.gr

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest