ποδηλασία Νάξος

Ποδηλασία στη Νάξο

Την ώρα που η ανάγκη για αποφυγή του συνωστισμού θα επηρεάσει τις ταξιδιωτικές επιλογές, τώρα είναι η ευκαιρία για τους προορισμούς να δημιουργήσουν και να προωθήσουν προϊόντα για τη χαμηλή σεζόν. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο ποδηλατικός τουρισμός στη Νάξο.

Η «βίβλος» του ηλεκτρικού ποδηλατικού τουρισμού στη Γερμανία, E-bike Touren Magazin, έκανε ένα εξασέλιδο αφιέρωμα για τη Νάξο και τις ποδηλατικές διαδρομές της με τίτλο «Σαν τους θεούς!». Το περιοδικό καταγράφει και αποτυπώνει σε χάρτη εναλλακτικές διαδρομές, περιγράφει τα βασικά χαρακτηριστικά τους και παρακινεί τους Γερμανούς να βάλουν στο «χάρτη των προτιμήσεων τους» το νησί των θεών που μπορούν να επισκεφτούν, είτε νωρίς πριν το καλοκαίρι, είτε ακόμη και μετά το τέλος της σεζόν προς το φθινόπωρο. Οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων πέρυσι, αλλά το ότι η δημοσίευση έγινε τελικά φέτος, ίσως να είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Πάντως ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σκοπεύει να συνεχίσει την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού.

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest