επάγγελμα travel blogger

TRAVEL BLOGGER ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Ολοένα και περισσότεροι νέοι προσπαθούν να αποκτήσουν κοινό ως bloggers ή vloggers, με τα ταξίδια να αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία ως περιεχόμενο σε αυτά. Οι περισσότεροι bloggers βέβαια ασχολούνται σε ερασιτεχνικό επίπεδο, δηλαδή δεν ζουν από αυτά, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα δεν τους το επιτρέπουν, άλλα τουλάχιστον καλύπτουν ένα μέρος των εξόδων τους στα ταξίδια που πραγματοποιούν.

Ο Μάνος Λιανόπουλος αποτελεί τον πρώτο Έλληνα travel blogger, μάλλον vlogger, ο οποίος διατηρεί από το 2013 κανάλι στο youtube, με τον οποίο συζητήσαμε για το κατά πόσον είναι εφικτό σήμερα κάποιος blogger να να ζει από αυτό.

“Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο. Και το να ζει κάποιος αποκλειστικά μέσω του blogging είναι κάτι σχετικό, έχει να κάνει με το ποιες είναι οι απαιτήσεις του. Για τα δικά μου δεδομένα η απάντηση είναι όχι, δεν θα μπορούσε, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Και λόγω του TravelFest που διοργανώνω καθημερινά ανακαλύπτω νέους bloggers και vloggers που κάνουν εξαιρετική δουλειά, άλλα οι περισσότεροι από αυτούς, αν όχι όλοι, κάνουν και κάτι άλλο για να ζήσουν.”

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest