Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Στο site revewer.gr είδαμε ένα άρθρο, το οποίο αναφέρεται σε μία απλή μαθηματική εξίσωση που μπορεί να πει πολλά για το μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Πίτερ Τούρχιν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, ο οποίος ανακάλυψε αυτόν τον ιδιαίτερο μαθηματικό τύπο. Με βάση αυτή την εξίσωση ο Τούρχιν προβλέπει έντονες αναταράξεις που θα κορυφωθούν τον αιώνα που διανύουμε.

Λέει ότι η εξίσωση δεν θα μπορούσε να προβλέψει γεγονότα όπως η νίκη Τραμπ, αλλά μπορεί να προβλέψει την αύξηση της κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας, η οποία θα είναι σίγουρη αν δεν αλλάξει κάτι». Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν έντονες πολιτικές αναταραχές που θα κορυφωθούν κάποια στιγμή μέσα σε αυτόν τον αιώνα.

Αναφέρει ότι η αναταραχή θα «υποκινηθεί» από την παγκόσμια ελίτ, καθώς οι πλούσιοι θα αυξηθούν με γρήγορους ρυθμούς, δημιουργώντας έτσι μία μεγαλύτερη πόλωση μεταξύ αυτών και των πιο φτωχών. Ο ακαδημαϊκός προβλέπει επίσης τη στασιμότητα και την παρακμή του βιοτικού επιπέδου και την κατάρρευση της δημοσίας υγείας σε κάθε κράτος, την πτώση των κρατικών εσόδων και την αύξηση των δαπανών τους.

Μοιραστείτε το... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest